امروز در این مقاله قصد داریم شما را راهنمایی کنیم که چگونه ویزیتور بهتر و موثرتری باشید و درآمد خودتان را نیز افزایش دهید پس با ما همراه باشید: شغل ویزیتوری می تواند یکی از شغل های بسیار خوب از نظر درآمد باشد، خیلی ها از ویزیتوری این تصور را دارند که شخصی که موتور دارد و به فروشگاه ها مراجعه می کند و کالای خودش را به هر روشی که بتواند می فروشد. خیلی از مدیران فروشگاه ها معمولا از رفت و آمد زیاد ویزیتورها بسیار خسته شده اند چرا که افرادی که سر این کار آمده اند اغلب از روی بی کاری و نبود شغل دیگر شروع به این حرفه کرده اند. و خب به دلیل عدم دانش حرفه ای نمی توانند خیلی موفق شوند و با آسیب رساندن به مشتریان و برند این کار را رها می کنند.
شما به عنوان ویزیتور باید انرژی و انگیزه بسیار بالایی داشته باشید:
یکی از مهمترین نکاتی که یک ویزیتور حرفه ای باید داشته باشد و آنرا رعایت کنید انرژی و انگیزه بسیار بالا است شما اگر بهترین کالای دنیا را هم داشته باشید اگر بی انگیزه و بدون انرژی آن را ارائه کنید مطمن باشید افراد خیلی کمی از شما خرید می کنند. یک لیست از کارهایی که باعث می شود انگیزه و انرژی شما بالاتر برود آماده داشته باشید و هر وقت که احساس کردید از این لیست یک یا چند کار را انجام دهید تا دوباره به حداکثر خودتان برسید.
یک ویزیتور باید هدف های مناسب داشته باشد و اهل برنامه ریزی باشد:
یک ویزیتور حرفه ای برای تمام روز خود برنامه دارد، برنامه های برای مراجعه به مشتریان، اخذ سفارشات، آموزش هایی جهت افزایش رشد و تلاش بیشتر برای ارتقا درجه وقتی زندگی نامه آقای درگی (یکی از اساتید حرفه ای بازاریابی و فروش) کشور را مطالعه می کنیم می بینیم، ایشان از شغل شریف ویزیتوری در شهر رشت کار خود را شروع کرده اند و با هدف بزرگش که داشته اند در رسیدن به آن تلاش زیادی کرده اند و می بینیم که ایشان امروزه یکی از بهترین و موفق ترین اساتید ایران هستند و کتاب های بسیار زیادی از ایشان در کشورمان به چاپ رسیده است. حتما برای رشد خودتان وقت بگذارید حتی اگر روزی ۱ نکته کوچک یاد بگیرید و خیلی کوچک بهتر شوید. در آینده نتایج بسیار خوبی را کسب خواهید کرد.
ظاهر، ظاهر،ظاهر باید بسیار به پوشش خود به عنوان یک ویزیتور اهمیت دهید:
آراستگی ظاهری،پوشیدن لباس مناسب و تمیز که اتو کرده باشد می تواند اثر گذاری شما را روی مخاطب و مشتری بالاتر ببرد و حس اعتماد بیشتری در مشتریان ایجاد کند. حتما مراقب بوی دهان خود، آراستگی موهای سر، ناخن ها باشید چرا که مشتری بسیار دقیق و ریز بین است. بنده هر وقت با یک ظاهر مناسب پیش مشتری حاضر شدم هم اعتماد به نفس خودم بالاتر بود و هم مخاطب و مشتری من بهتر مرا می پذیرفت.
توانایی ایجاد ارتباط با مشتری داشته باشید
باید بتوانید با مشتری به خوبی ارتباط ایجاد کنید همان ابتدا شروع به فروش و ارائه کالای خود نکنید ابتدا اعتماد سازی کنید نگاهی به فروشگاه مشتری بیندازید و برندهایی را که با آنها کار می کند را ارزیابی کنید. سوالاتی را مطرح کنید تا کم کم یخ مشتری شکسته شود و ارتباط اولیه ایجاد گردد. مثلا چند سال است که در این شغل فعال هستید، آیا از برند X را که عرضه می کنید رضایت دارید، مشتریان شما بیشتر به چه مسائلی اهمیت می دهند، کاری کنید که مشتری حرف بزند و شما هم خوب گوش کنید و هم موارد و نکات مهم را یادداشت کنید. بعد کم کم وارد بحث فروش شوید و مزایای محصولات خودتان و خدماتی که شما را نسبت به رقبا متمایز می کند را تشریح کنید. دقت داشته باشید که باید روی منافع مشتری بیشتر تمرکز کنید تا منافع خودتان، مثلا ویزیت منظم، موجودی کالای مناسب، توزیع مناسب، شرایط تسویه حساب و…
شناخت مناسب از محصولات خودتان و رقبای بازار داشته باشید
هیچ برند و شرکتی نیست که نقطه ضعف نداشته باشد و به نوعی همه چیز تمام باشد، حتی بزرگترین و معتبرترین شرکت های دنیا هم در ارائه محصولات و خدمات خود نقاط ضعفی دارند و کامل نیستند پس به دنبال کشف نقاط ضعف و نقاط قوت رقبا باشید. و در مذاکره سعی کنید نقاط قوت خودتان را بزرگ کنید و نقاط ضعف را ساده و کوتاه اشاره فرمایید. نکته بسیار مهم به هیچ عنوان دروغ نگویید و صادقانه با مشتری برخورد کنید. شاید با عدم صداقت بتوانید یک یا چند نوبت فروش داشته باشید اما وقتی که مشتری متوجه عدم صداقت شما شود مطمن باشید اعتمادش را نسبت به شما از دست خواهد داد و یا خرید نخواهد کرد و یا خرید بسیار کم با انتظارات بسیار بالا انجام خواهد داد. و از این بی صداقتی به عنوان اهرمی برای گرفتن امتیاز و تحت فشار قرار دادن شما استفاده خواهد کرد.
به اصول و فنون مذاکره تسلط داشته باشید
حتما سعی کنید نسبت به اصول و فنون مذاکره اطلاعاتی داشته باشید، تا بتوانید دام های مذاکره و روشهایی که مشتری برای اخذ امتیاز از شما استفاده می کند را بهتر شناسایی کنید، حتی کمتر امتیاز دهید و فروش بهتری هم داشته باشید.
خوش قول، مسئولیت پذیر و متعهد باشید
اگر قول یا تعهدی به مشتری می دهید تمام تلاش خود را انجام دهید که درست و به موقع اینکار انجام شود، به قول معروف کمتر از توانتان قول دهید و بیشتر از قولی که داده اید عمل کنید. مثلا اگر تحویل بار شما ۴۸ ساعته است به مشتری قول ۷۲ ساعت را بدهید. اگر تخفیفات شما ۸ درصد است به مشتری قول ۸ درصد یا کمتر را بدهید. و….
مشتریان را شریک خودتان و سازمان بدانید و به دنبال جلب رضایت مشتری باشید
دیدگاه شما نسبت به مشتریان که به عنوان شریک تجاری در سازمان هستند باید بلند مدت باشد، اگر بتوانید تعداد مشتریان وفادار و دائمی خودتان را افزایش بدهید همواره آنها شما را در اولویت خرید قرار می دهند و فضای مناسبی را در اختیار شما قرار خواهند داد و همیشه احساس خوب و مثبتی از شما و سازمان شما خواهند داشت. بسیار مواردی را دیده ام که مشتری زمانی که سرعت فروش و گردش کالا را سوال کرده و اگر در سفارش خود کالایی که فروش نسبتا کمی دارد را به تعداد زیادی ثبت کرده است، ویزیتور نقش مشاور را به خوبی بازی نمی کند و مشتری را راهنمایی نمی کند که سفارش خود را تغییر دهید و تعداد کالا را جاب به جا کنید و در ادامه باعث عدم فروش کالا توسط مشتری، پاس نشدن چک آن و در نهایت عودت محصول می شود و به هم آسیب می زند.
کار به صورت تیمی را فراموش نکنید و برای موفقیت تیم فروش تلاش کنید
موفقیت یک تیم در مشارکت تمامی اعضای آن می باشد بسیار مهم است که شما خودتان را جزئی از یک تیم بدانید و برای رشد و پیشرفت خودتان و سایر اعضای تیم تلاش کنید. اگر همکار جدید وارد مجموعه شما می شود، آن فرد را به درستی راهنمایی کنید، آموزش های لازم را به او بدهید تا بتواند موفق باشد. قدرت یک زنجیر به ضعیف ترین حلقه آن بستگی دارد پس در تیم باید همه قوی باشند و همه حلقه ها یک اندازه و قوی باشند تا سرعت رشد و ارتقای سازمان و سود آوری آن بالا برود. در پایان برای شما ویزیتورهای عزیز کشورم آرزوی موفقیت و سلامتی دارم که کارهای بسیار سخت و با ارزشی را جهت ایجاد رفاه و آسایش ما انجام می دهید.
در این مقاله سعی کردم نکات اولیه و ابتدایی که یک ویزیتور فروش برای موفقیت باید رعایت کند را با شما همراهان عزیز در میان بگذارم، این قول را می دهم در ادامه در موضوع مقاله های بیشتری را در سایت قرار دهم. با تشکر از شما
پیشنهاد می شود این مقاله را هم مطالعه فرمایید: