چگونه فروشنده پر حرفی نباشیم که مشتری از ما  فرار کند!

چگونه فروشنده پر حرفی نباشیم که مشتری از ما  فرار کند!

آیا شما حاضر هستید از یک فروشنده پر حرف خرید کنید؟؟؟

در سال های گذشته اگر می خواستند فروشنده ای را استخدام کنند به دنبال فردی بودند که بتواند خوب حرف بزند، زیاد توضیح بدهد و به نوعی با چرب زبانی مشتری را جذب کرده و به او محصول خود را به هر روش و ترفندی که شده بفروشد.

در روزگاری که اطلاعات مشتریان کم بود، تعداد مراکز عرضه کننده محصولات کم بود، دسترسی مردم به فضای مجازی و اینترنت بسیار محدود بود یا اصلا دسترسی وجود نداشت فروشندگان با پر حرفی می توانستند موفق شده و کالای خودشان به مشتریان بفروشند.

اما امروزه فروشندگان پر حرف، دیگر جایی در بازار ندارند و اگر بخواهند زیاد صحبت کنند و فقط به دنبال فروش با هر روشی که شده باشند مشتریان از آنها خرید نخواهند کرد.

جالبه فروشنده به من می گفت اینقدر حرف زدم که کف کردم یک ساعت کامل توضیح دادم اما مشتری از من خرید نکرد و به سراغ فروشگاه دیگر رفت.

فروشنده

بازار تغییر کرده و ما می خواهیم با همان روش های قبلی بفروشیم که واقعا امکان پذیر نیست، یک ضرب المثل چینی است که می گوید اگر نمی توانید لبخند بزنی فروشگاهی باز نکن.

رفتار مناسب یک فروشنده در مواجه با مشتری باید چگونه باشد؟

یک فروشنده حرفه ای باید به بداند وقتی مشتری وارد فروشگاه می شود باید چکار کند، چند روز پیش یک نظری از یکی از بازدیدکنندگان پیج اینستاگرام خودم دریافت کردم که می گفت وارد یک فروشگاه پوشاک شدم و یک پالتو را پوشیدم که خیلی رنگ آن مورد پسند من نبود ولی فروشنده اسرار داشت که وای خیلی به شما می آید و کاملا اندازه است.

من هرچه قدر می گفتم نه خوب نیست باز فروشنده اسرار داشت در نهایت کلافه شدم و فروشگاه را ترک کردم اما آن فروشنده بسیار رفتار بدی داشت و حتی خداحافظی نکرد. این کار باعث شد که واقعا دیگر هیچ وقت به آن فروشگاه مراجعه نکنم.

اغلب فروشگاه ها علت کاهش فروش را کسادی بازار و نداشتن پول توسط مردم می دانند که شاید یکی از دلایل باشد اما این به تنهایی نیست. رفتار مثبت شما در دراز مدت می تواند انبوهی از مشتریان را برای شما به دنبال داشته باشد که در شرایط رکود و افت بازار هم بتوانید روی خرید آنها حساب کنید و فروش خوبی داشته باشید.

چطور باید از سلیقه و انتخاب مشتری تعریف کنیم که حس بدی نداشته باشد؟

اگر قرار است تعریفی بکنیم باید دقت کنیم که جنبه بزرگ نمایی نداشته باشد و خیلی مصنوعی به نظر نرسد، چون مشتریان بسیار باهوش هستند و به خوبی متوجه لحن صحبت ما می شوند.

راهکار مناسب در این شرایط این است که یا تعریف نکنید یا اگر قرار است صحبتی کنید کاملا با دلیل و منطق باشد، یا هیجان بالایی داشته باشید و دلایلی برای مشتری بیاورید که احساس کند حرف شما کاملا درست است. و به شما اعتماد کاملی داشته باشد.

حتما مقاله پیشنهاد شده در پایان این صفحه را مطاله فرمایید تا بهتر درک کنید که اشتباهات فروشنده ها چقدر می تواند باعث کاهش فروش شما شود.

آیا شما حاضرید از یک فروشنده پر حرف، که بدون در نظر گرفتن سلیقه شما فقط دعوت میکند خرید کنید و این کالا بهترین است و… کالایی را خریداری کنید؟ قطعا خیر

فروشنده پر حرف
فروشنده پر حرف

چرا با اینکه کلی برای مشتری حرف می زنیم بازهم از ما خرید نمی کنند؟

چون بدون اینکه نیاز واقعی مشتریان خودمان را پیدا کنیم و منافع آنها را در نظر بگیریم اما متاسفانه فقط منافع خودمان را دنبال می کنیم و شروع به صحبت در مورد کالا می کنیم. و حتی اجازه صحبت به طرف مقابل نمی دهیم. آن وقت توقع داریم که مشتری از ما خرید کند و به صحبت های زیاد ما گوش کند.

باید مشتریان خودتان را خوب بشناسید؟ از آنها خوب سوال کنید و منافع آنها را در نظر بگیرید تا بتوانید بفروشید.

لطفا خوب سوال کنید، دقیق و درست و در کنار آن هم خوب گوش کنید، هنر خوب گوش کردن بسیار اهمیت دارد خوب گوش کردن یعنی اینکه صحبت های مشتری را یادداشت کنید، حرف ها را تایید کنید، با علامت سر، تماس چشمی برقرار کردن، عدم توجه به گوشی موبایل و عواملی که باعث می شود حواس شما پرت شود تلاش کنید موثر و دقیق به مشتری خودتان توجه کنید.

بررسی کنید کالا و خدمات شما چه منافعی برای مشتری دارد و گره از چه مشکلی می تواند برای او باز کند روی آن تاکید کنید، مثلا اگر فروشنده ماشین لباسشویی هستید، از مراقبت لباس ها و افزایش دوام آنها صحبت کنید، در مورد ثابت نگه داشتن رنگ و عدم نخ کش شدن لباس ها صحبت کنید تا اینکه از اصطلاحاتی که مشتری با آنها خیلی آشنا نیست استفاده کنید.

اگر می خواهید از هر ویژگی صحبت کنید لطفا در مورد هر کدام توضیح مختصری به مشتری بدهید تا منافع او کاملا درگیر شود اطمینان داشته باشید با این روش مشتری بسیار بیشتر و بهتر به شما توجه خواهد کرد.

به خاطر داشته باشید که مشتریان راهکار می خرند و نه محصول آنها به دنبال رفع نیاز و مشکل خود هستند اگر شما راهکار مناسبی ارائه دهید مطمن باشید که مشتریان از شما خرید خواهند کرد.

پیشنهاد می شود مقالات زیر را مطالعه فرمایید:

اشتباهات مهلک فروشنده ها

من را در اینستاگرام دنبال کنید تا به جدیدترین مطالب و اخبار مربوط به دنیای فروش و بازاریابی دسترسی داشته باشید. همچنین می توانید سوالات خودتان را در دایرکت مطرح فرمایید.

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۸۵

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. غزال فلاح
    11:16 1402/06/18

    سپاس از توضیحات مقاله جالبتون خیللللیییی مفید و کاربردی بود و خیلی خوب توضیح دادید ممنونم